Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран кашкавал в Делонги

Паниран кашкавал в Делонги

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110417223383
Паниран кашкавал в Делонги
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 3
11/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Сервирайте вкусния паниран кашкавал с домашно сладко от боровинки. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 3 с.л. равни
  • бакпулвер
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 1 ч.л. за намазване
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта може да бъде приготвена и на фурна - като паниран кашкавал на фурна.

В купа разбийте яйцата и прясното мляко.

Отделно смесете брашното с бакпулвера, черния пипер (аз лично не ползвах, тъй като средното ми дете е още малко за черен пипер и не му дава) и солта и ги прибавете към яйчената смес.

Настържете кашкавала на едро ренде и го добавете. По желание, поръсете с чубрица. Получената смес изсипах в предварително намазнена форма.

На 3та степен до златисто.

Сервирах вкусния паниран кашкавал с домашно сладко от боровинки.

П.П. Препоръчвам да постои в хладилника около 3 часа преди сервиране, за да стегне хубаво. Даже мога да кажа, че на следващия ден този паниран кашкавал е по-вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: