Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Подлютени свински пържоли с гарнитура

Подлютени свински пържоли с гарнитура

Подлютени свински пържоли с гарнитура
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вадете бирата и викнете приятели да донесат още - битката с тази подлютена пържола се очертава трудна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка или изрезки)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • микс от зеленчуци - 1/2 пакет
  • лук - 1 бр
  • бял пипер - 1 к.л. на прах
  • черен пипер - щипка на прах
  • сос терияки - 1 к.ч.
  • захар - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържолки и леко ги начукайте. Овкусете ги със соевия сос Терияки, захарта, белия и черния пипер. Хубаво ги разбъркайте и сипете малко олио. Покрийте ги и оставете в хладилник да се мариноват.

Ако пиперът ви е много, намалете количеството.

Измийте ориза и сложете да се вари с малко сол. Лука нарежете на ситно и заедно със зеленчуците сложете да се задушават. Добавете ориза и заедно ги запържете до готовност на ориза.

Пържолите изпечете на загрята скара до хубав червеникав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: