Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с гарнитура от праз и зеле

Вратни пържоли с гарнитура от праз и зеле

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Вратни пържоли с гарнитура от праз и зеле
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно, по български, приготвено с много мерак - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 4 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарнитурата
  • зеле - 1/4 прясно
  • праз лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • черен пипер - две - три щипки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се начукват леко. Посоляват се от двете страни, а също така и с черен пипер.

Редят се в тавичка, като ръсите нарязан кромид лук. Завиват се в найлон, заедно с тавичката и така трябва да престоят няколко часа.

След това се пържат на грил тиган, като махате лука и намазвате от двете страни пържолата с олио.

За гарнитурата нарязвате зелето на едро и го запържвате в олио и масло.

Добавяте нарязания праз лук и когато и той е готов, добавяте

сол, черен пипер и сварения и нарязан на кубчета картоф.

Дръпвате от котлона тигана и добавете още малко масло и нарязан магданоз.

Сервирате топла пържола и топла гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: