Ябълков сладкиш с карамелизиран хляб

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Помощник Готвач
134
4
1
22/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр.
  • лимонова кора - 3 бр. ивици
  • индийско орехче - 3 щипки
  • канела - 1 ч.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • хляб - 4 бр. филии пресен
  • краве масло - 100 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват от семките, режат се на четвъртинки заедно с канелата, индийското орехче, захарта и лимоновата кора и вода, колкото да ги покрие, и се варят. Отцеждат се и се пюрират.

В сгорещен тиган се разтапят краве маслото и захарта. Изсипват се трохите от натрошения хляб и се изпържват равномерно от всички страни, като се разбъркват периодично.

В йенска тавичка /форма или купички/ се разпределя 1/2 от трохите, изсипва се пюрето, разпределя се равномерно и отгоре се разпределя другата половина от трохите.

Пече се ябълковия сладкиш при 180 градуса за около 15-20 минути, докато се стегне пюрето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар