Начин на приготвяне
Сметаната се разбива на твърд сняг. Към нея се прибавят киселото мляко и пудрата захар и се разбива с миксера. Желатинът се изсипва в малка купичка (чашка) и се залива с водата, оставя се да набъбне. Разтваря се хубаво на водна баня и се прибавя на тънка струя при непрекъснато бъркане към сметановата смес.
Ягодите се почистват и се измиват. Едната чаша от тях се пасира, а останалите се нарязват на по-едри парчета. Бисквитите се натрошават на дребно или се смилат. 2/3 от сметановата смес се смесва с ягодите (пасирани и нарязани), а останалата 1/3 с бисквитите.
В малка форма за торта (аз ползвах малка форма за хляб) се изсипва ягодовата смес. Оставя се за 15-20 минути в хладилника, малко да стегне. След това се изважда и се изсипва внимателно бисквитената смес.
Разстила се да покрие навсякъде. Оставя се за 3-4 часа в хладилник. След това се изважда от формата, като се обръща. Може да отделите тортата от стените със затоплен нож. Декорирайте по ваш вкус - аз имах малко шоколад и го настъргах.