Начин на приготвяне
Яйцето и захарта се разбиват. Брашното, ванилията, бакпулверът се пресяват. Към яйцето се прибавят водата и брашното. Разбърква се до хомогенност.
Шоколадът се настъргва и се прибавя към сместа, разбърква се добре.
Хартиените формички се намазняват с олио.
Пълнят се до 2/3 от височината им. Пекат се на 220 градуса за около 50 мин или до суха клечка. Оставят се да изстинат.
Ягодите се пасират и се минават през ситна цедка, за да се отстранят семките.
Сметаната се разбива на твърд сняг. Към нея се прибавят по малко пудрата захар, а след това и пюре (сок) от ягоди.
С крема се украсяват мъфините. На върха на всеки се слага по 1 ягодка.
Излязоха 15 броя.