Торта с ягодови парченца

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Торта с ягодови парченца
Снимка: Станислава Армянова
3 / 4
24/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сладкарска сместана - 150 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ягоди - 2 ч.ч
  • желатин - 10 г бял, фин
  • вода - 50 мл
  • бисквити - 50 г
  • шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива на твърд сняг. Към нея се прибавят киселото мляко и пудрата захар и се разбива с миксера. Желатинът се изсипва в малка купичка (чашка) и се залива с водата, оставя се да набъбне. Разтваря се хубаво на водна баня и се прибавя на тънка струя при непрекъснато бъркане към сметановата смес.

Ягодите се почистват и се измиват. Едната чаша от тях се пасира, а останалите се нарязват на по-едри парчета. Бисквитите се натрошават на дребно или се смилат. 2/3 от сметановата смес се смесва с ягодите (пасирани и нарязани), а останалата 1/3 с бисквитите.

В малка форма за торта (аз ползвах малка форма за хляб) се изсипва ягодовата смес. Оставя се за 15-20 минути в хладилника, малко да стегне. След това се изважда и се изсипва внимателно бисквитената смес.

Разстила се да покрие навсякъде. Оставя се за 3-4 часа в хладилник. След това се изважда от формата, като се обръща. Може да отделите тортата от стените със затоплен нож. Декорирайте по ваш вкус - аз имах малко шоколад и го настъргах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: