Начин на приготвяне
Това е една на пръв поглед обикновена бисквитена торта, която се приготвя изключително бързо и е невероятно вкусна. Моята половинка я обожава, понеже е много лека, въздушна и неусетно бива изядена.
Но да пристъпим към тежката задача с направата :)
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват. Бисквитите се натрошават при ябълките - аз ги меля в чопъра, но може и на ръка. Прибавят се сушените плодове и смлените ядки (аз имах лешници, вие може да ползвате каквито предпочитате).
Хубаво се обърква - сместа трябва да е гъста, затова, ако ябълките, които сте използвали, са по-големи, добавете още малко бисквити.
Жълтъците се отделят от белтъците. Към жълтъците се добавя ванилията и се разбива на пухкав крем. Кремът се добавя към ябълковата смес и се разбърква до пълното хомогенизиране.
Изберете форма по желание - може да направите и десерта в чашки, също ще се получи. Изсипете и загладете. Поръсете с какао.
Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Изсипете върху ябълковия сладкиш и отново загладете. Поръсете с какао.
Приберете в хладилника да стегне за няколко часа.
Бързият ябълков десерт с ядки е готов.