Бърз ябълков десерт с ядки

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024961
Бърз ябълков десерт с ядки
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 4
19/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Изключително лека, въздушна и много лесна за приготвяне бисквитена торта за всички, които не могат да устоят на сладичкото"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • обикновени бисквити - около 2 пакетчета Житен дар (135 г)
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - ванилена захар
  • какао
  • сушени плодове - червена боровинка
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една на пръв поглед обикновена бисквитена торта, която се приготвя изключително бързо и е невероятно вкусна. Моята половинка я обожава, понеже е много лека, въздушна и неусетно бива изядена.

Но да пристъпим към тежката задача с направата :)

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват. Бисквитите се натрошават при ябълките - аз ги меля в чопъра, но може и на ръка. Прибавят се сушените плодове и смлените ядки (аз имах лешници, вие може да ползвате каквито предпочитате).

Хубаво се обърква - сместа трябва да е гъста, затова, ако ябълките, които сте използвали, са по-големи, добавете още малко бисквити.

Жълтъците се отделят от белтъците. Към жълтъците се добавя ванилията и се разбива на пухкав крем. Кремът се добавя към ябълковата смес и се разбърква до пълното хомогенизиране.

Изберете форма по желание - може да направите и десерта в чашки, също ще се получи. Изсипете и загладете. Поръсете с какао.

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Изсипете върху ябълковия сладкиш и отново загладете. Поръсете с какао.

Приберете в хладилника да стегне за няколко часа.

Бързият ябълков десерт с ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: