Начин на приготвяне
За плънката:
Измиваме, почистваме и нарязваме на дребно пресния магданоз и лук. Добавяме ги към каймата, която сме овкусили със сол и черен пипер, и я оставяме да си почине, докато се занимаваме с ориза.
Оризът се измива и се слага в малка тенджера с вода в съотношение 1 към 3. Оризът ври почти до готовност. Когато остане малко вода, трябва да намалим котлона и слагаме малко куркума за цвят и вкус.
След като сме разбъркали добре, прибавяме каймата и разбъркваме.
Разбъркваме често, за да не загори. Така около 10 мин, докато водата изври напълно, след което сваляме от котлона и оставяме на страни.
Чушките:
Чушките се измиват добре, подсушават се след което се разрязват на две по дължина. Идеята е да се получат лодки за напълване. Почистваме добре от семките и жилите, след което започваме да пълним със сместа.
Печем чушките на 180 градуса, като трябва да се сложи малко вода в тавичката.
Когато са готови, ги изваждаме и слагаме кашкавал, връщаме обратно, докато се запече.