Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Раки - пълнени чушки по Троянски

Раки - пълнени чушки по Троянски

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Раки - пълнени чушки по Троянски
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Автентична рецепта от Троянския край, която ни легна на сърце от първата хапка"

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 15 - 20 бр.
  • кисело зеле - една кисела зелка
  • праз - 1 - 2 стръка
  • свинска кайма - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
  • риган - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моята рода по бащина линия е от Троянския балкан. Тази рецепта идва от там.

Чушките се накисват в топла вода за 30 минути. Нарязва се на ситно 2 ч.ч. кисело зеле и 1 ч.ч праз. В тиганче с 3 с.л. мазнина се задушава празът.

Добавят се зелето, каймата, оризът и подправките.

В глинен съд се постилат няколко листа от зелката. Чушките се напълват /не много плътно/ с нещата от тиганчето. Нареждат се върху зелето.

Залива се със зелевата чорба и вода докато ги покрие. Престояват във фурната под капак за 2 – 2.5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: