Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки по източноевропейски

Пълнени чушки по източноевропейски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пълнени чушки по източноевропейски1 / 2
06/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • масло - 25 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 5 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кускус - 175 г
  • стафиди - 25 г
  • мента - 2 с.л.нарязани пресни листа
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

Внимателно разрязвате чушките и ги почиствате от семките и ципите. Разтопете маслото в малък тиган и прибавете лука. Запържвате докато омекне и стане златист.

За да приготвите кускуса, оставете 250 мл вода да заври и прибавете зехтина и солта.

Махнете тигана от огъня и сложете кускуса, разбъркайте и оставете за около 5 минути.

Към него прибавете готовия лук, стафидите, ментата, подправете на вкус и добавете жълтъка.

С помощта на чаена лъжичка напълнете чушките със сместа от кускус, но оставете 1/4 от чушката празна, тъй като кускуса ще набъбне още.

Подредете чушките в леко намазнен съд за печене и запечете за около 20 минути, без да покривате. Поднесете чушките топли или охладени, гарнирани с листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: