Начин на приготвяне
Пълнени чушки по сръбски (Паприка пуњена са сиром).
Почистете чушките от капачетата и семената, посолете ги отвън и отвътре с малко сол и изчакайте десетина минути, за да се отцеди излишната вода.
Сиренето се размачква с помощта на вилица. Чесънът се настъргва или счуква и заедно с останалите подправки се добавя към сиренето, разбърква се и постепенно се прибавя и олиото.
Чушките се пълнят със сместа.
В голяма тенджера се нареждат на дъното част от чушките, плътно подредени една до друга, покриват се с пласт сметана, след това се нареждат отгоре нов пласт от чушките и отново се покриват със сметана. Така се редят чушките, докато свършат.
Накрая се завършва с пласт сметана, похлупва се тенджерата и се прибира в хладилника до следващия ден.
Ако и вие обичате пълнените чушки, опитайте непременно и рецептите ни за пълнени чушки с яйца и сирене или пълнени чушки в чуден сос.