Кръгла протеинова лазаня (постна)

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
30/05/2018
"За лазанята с любов или как се приготвя постна и много вкусна протеинова лазаня "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо771
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещено олио заедно с измитата леща.

Прибавят се доматите и подправките, като от време на време се разбърква, за да не залепне.

Накрая се слагат нахутът, червеният и черният боб, разбърква се хубаво и 2-3 минути, след това се сваля от котлона.

За приготвянето на лазанята се намазнява съвсем леко тавичка. В нея се слага първата тортила питка, която се намазва с доматено пюре. Отгоре ѝ се разпределя част от плънката.

Следва още една тортия, отново намазана с доматено пюре и пак част от плънката.

Това продължава до изчерпване на плънката (ако пък тортилите свършат, а все още има плънка, тя може да се изяде и само така, с ориз или да се направи нещо като бурито), като върху последната тортия няма нищо.

Слага се във фурната с включен само горен реотан на около 180 градуса.

Приготвя се Бешамелов сос от олио, брашно и мляко. Когато е готов, лазанята се изважда и се полива добре.

Връща се обратно във фурната и когато е почти готова, по желание може да се поръси с кашкавал и да се върне обратно, докато се разтопи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар