Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с ориз и кисело зеле

Рибник с ориз и кисело зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Рибник с ориз и кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Лесен начин да си приготвите вкусен рибник от шаран и да очаровате цялото семейство"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • кисело зеле - 1. 5 кг
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • ориз - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • червен и черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана от люспите, хрилете и вътрешностите. Осоляваме рибата отвътре и отвън, оставяме 10-15 минути.

Нарязваме праза на едро и го задушаваме за кратко в сгорещена мазнина.

След това прибавяме ориза. След като стане стъклен, поръсваме със сол и червен пипер. Наливаме 150 мл вода, поставяме капак и изчакваме ориза да поеме течността.

В друг съд поставяме нарязаното на ивички кисело зеле, наливаме 1 непълна ч.ч. вода.

Задушаваме на бавен огън под капак за 15-20 минути.

Добавяме ориза и разбъркваме сместа, прехвърляме я в тава.

Правим в сместа гнезденце за шарана, слагаме го в него и поливаме със струйка мазнина, поръсваме с червен и черен пипер.

Наливаме 1 ч.ч. вода, поставяме рибника на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса за около 40 минути.

Рибникът с Ориз и Кисело Зеле е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за шаран в доматен сос и шаран на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: