Начин на приготвяне
Нарежете измитите кисело зеле и праз на ситно. Настържете моркова на едро ренде.
В тенджера налейте половината олио и запържете праза и моркова в него, до омекване.
Прибавете нарязаното зеле и разбъркайте, налейте чаша топла вода и задушете под капак за около 30 минути, трябва да е останало на мазнина. В тава сипете запържените зеленчуци, отгоре поръсете равномерно много добре измития и прецеден ориз. Налейте 2 ч.ч. топла вода и поставете 2 бр. дафинов лист.
Почистете и измийте рибата, посолете на вкус (внимателно със солта), направете по два напречни прореза на рибите и поставете по малък резен лимон в тях.
Поставете рибата скумрия върху зелето, полейте с останалото олио и поръсете с черен пипер на вкус. Поставете тавата с рибника в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, да красив загар на рибата в рибника с кисело зеле и ориз.