Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с кисело зеле и ориз

Рибник с кисело зеле и ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Рибник с кисело зеле и ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
16/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Чуден рибник с кисело зеле и ориз се получи - готови сме да ви го представим"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. скумрия
  • олио - 8 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • кисело зеле - 0.5 глава
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитите кисело зеле и праз на ситно. Настържете моркова на едро ренде.

В тенджера налейте половината олио и запържете праза и моркова в него, до омекване.

Прибавете нарязаното зеле и разбъркайте, налейте чаша топла вода и задушете под капак за около 30 минути, трябва да е останало на мазнина. В тава сипете запържените зеленчуци, отгоре поръсете равномерно много добре измития и прецеден ориз. Налейте 2 ч.ч. топла вода и поставете 2 бр. дафинов лист.

Почистете и измийте рибата, посолете на вкус (внимателно със солта), направете по два напречни прореза на рибите и поставете по малък резен лимон в тях.

Поставете рибата скумрия върху зелето, полейте с останалото олио и поръсете с черен пипер на вкус. Поставете тавата с рибника в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, да красив загар на рибата в рибника с кисело зеле и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: