Начин на приготвяне
В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме. Захарта е според вкуса, ако обичате по–сладко добавете. От нея трябва да ни остане малко, за да поръсим най-отгоре щрудела.
Разгъваме корите на масата. Размекваме маслото до леко течно състояние. Почистваме и обелваме крушите и ябълките. Настъргваме ги с ренде.
Смесваме настърганите плодове и ги отцеждаме леко от сока. Към тях добавяме галетата и разбъркваме. Делим корите две по две. Върху две от корите разпределяме с ръка от плодовете.
Върху тях ръсим желаното количество захар с канела. Следва орехи равномерно пръснати. Поръсваме с 3, 4 с.л от маргарина с маслото отгоре. Навиваме на руло откъм тясната страна.
Същото се повтаря до свършване на продуктите. В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Подреждаме в тава рулата едно до друго. Ръсим с маргарин.
Най-отгоре по ръсим с останалата захар с канела. Режем с остър нож на парчета. Печем в загрята на 180 градуса фурна до загар. Подреждаме в табличка. Да ви е сладко!