Начин на приготвяне
Смиламе орехите. Смесваме захарта с канелата в купа. Обелваме ябълките и махаме семките.
Настъргваме с ренде ябълките в съд. Изстискваме ябълките с ръце в друг съд, за да се отцеди сока им и да не стане щруделът мокър. Обелваме банана и го режем на много малки парчета. Смесваме плодовете. Разстиламе корите за баница върху работния терен.
Върху корите разстиламе от плодовата смес. После слагаме малко орехи и най накрая захар с канела. Взимаме две кори и навиваме на руло. Намазваме с олио продълговата тава и нареждаме рулата.
Поръсваме рулата с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна. След като са се изпекли ги вадим и покриваме с кърпа. С остър нож режем щрудела на парчета и поръсваме с пудра захар.