Черешово брауни

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Черешово брауни
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Брауни, ама не какво да е, а черешово - това е нещо, което всеки би искал да опита"

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 120 г
  • кисело мляко - 200 г /с 4. 5 % гъстота/
  • олио - 3 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • череши - 400 г
  • шоколадови люспи - 60 г
  • бадеми - 60 г /рязани/
  • пудра захар - 3 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си първо черешите, като им отстраните костилките.

Пресейте брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол и разбъркайте сухите съставки да се смесят. С миксера разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията, да станат на пяна.

Разбъркайте млякото до гладко и го прибавете към яйцата, а сега олиото и коняка и отново разбъркайте.

Прибавете течната смес към сухата и всичко разбъркайте с лопатка, а не с миксера. Щом стане еднаква сместа, сипете в нея шоколадовите люспи и рязаните бадеми. Отново разбъркайте. Аз сложих микс от едри бели и червени череши.

В правоъгълна тавичка с размери 24/28 см застелете хартия. Сипете сместа и отгоре подредете черешите, като леко ги притиснете. Поръсете около тях с още 2 лъжици от бадемите.

Изпечете шоколадовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, не повече, тъй като е добре да не пресъхва, а вътре да остане по-мек и сочен. Аз пекох с вентилация.

Извадете браунито от фурната и го оставете в тавата за 15 минути. После го сложете на поднос и поръсете с 2-3 лъжици пудра захар. Нарежете на квадратни парчета.

Ами, отива му и топка сладолед, пробвайте!

Черешовото брауни е страхотно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: