Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на кубчета и ги запържете последователно във зехтина с малко сол - първо лука и целината, щом омекнат, сложете картофите и морковите и след 3-4 минути тиквичките.
Омекналите зеленчуци залейте с гореща вода - около 1.2 л и сипете лъжичката вегета. Вместо това може да използвате зеленчуков бульон.
Варете още 25 минути, отстранете от огъня и пасирайте.
Разбийте на пухкаво кремче заквасената сметана със сока от лимона, сол и част от кората му настъргана на много фино ренде, само жълтата част.
Прибавете тази смес към супата и разбъркайте хубаво. Може и да продължите да работите с пасатора.
По желание си разредете с малко водичка.
Сервирайте кремсупата от тиквички гореща в компания с хрупкав завършек от крутони или пръчици.
Добър апетит!