Бирени моркови

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бирени моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Стара кулинарна мъдрост гласи, че вкусно мезе за бира се прави с бира, това важи и за тези бирени моркови"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • бира - 200 мл
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се белят и режат на две или четири.

Кимионът се смесва с накълцания чесън и зехтина, оцета и бирата.

Заливаме морковите с получената марината и ги оставяме да поседят за около час.

След това прехвърляме всичко в тавичка, овкусяваме със сол и пипер и печем биреното мезе за около 45 минути на 190-200 градуса.

Бирените моркови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: