Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бира и мед на фурна

Пилешки бутчета с бира и мед на фурна

Пилешки бутчета с бира и мед на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Не просто печено пилешко, а симфония от вкусове и аромати, събрани в тава"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бира - 100 мл
  • мед - 1 с.л.
  • бял пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме много добре пилешките бутчета.

Слагаме ги в дълбок съд и изсипваме двата вида пипер, както и зехтина.

Масажираме ги, така че навсякъде да може да има подправки.

Оставяме да се мариноват за около 30 мин.

Разтваряме меда в бирата с непрекъснато бъркане и него изсипваме към бутчетата.

След като минат 30 минути, ги поставяме в тава, поливаме ги с марината, ако е останала.

Поставяме в предварително загрята фурна на 190 градуса и печем около 30-35 минути.

По време на печене ги обръщаме.

Пилешките бутчета с бира и мед на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: