Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете постепенно ваниловата захар и олиото при непрестанно разбиване на висока скорост на миксера.
Пресейте брашното с бакпулвера към сместа на части и разбъркайте с дървена лъжица или с миксер на ниска скорост.
Накрая сипете морковите и канелата, с леки движения объркайте и сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Аз ползвам от стандартните правоъгълни, а вие си преценете по количеството смес.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 30 минути или до суха клечка.
Охладете кекса върху решетка, а през това време разбийте крема сиренето с лимоновия сок и захарта.
Настържете към кремчето лимоновата кора - много фино, без бялата част.
Намажете повърхността на кекса, украсете според въображението си и се насладете на парче пухкаво удоволствие с чаша хубаво кафе или чай.
Кексът с моркови и крема сирене е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за сочен и пухкав домашен кекс или нашите морковени сладкиши.