Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйцата заедно с олиото.
Разбъркайте и добавете млякото.
Трябва да се получи хомогенно кексово тесто.
Вземете друга купа и прехвърлете в нея половината от тази смес.
Към тази половина добавете какаото и разбъркайте до усвояването му.
В друг съд разбийте яйцето с крема сиренето и кондензирано мляко.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Пригответе форма за кекс, като я подмажете с малко олио и брашно, за да не залепне кекса.
Започнете реденето на пластовете във формата, като най-отдолу сложете сместа от сиренето.
Върху сиренето сложете сладко от вишни.
Върху вишните сипете какаовата смес, изрaвнете и върху нея сипете основната смес.
Загрейте фурната на 170 °C и печете кекса около 40 мин до суха клечка.
Обърнете в чиния и оставете да се охлади.
Бележка: По възможност използвайте сладко с цели плодове и по течна консистенция, може да е топинг, но не препоръчвам конфитюр за кекса с вишни и крема сирене.
Източник: Блогът на Сия Рибагина