Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, в част от сока се разтваря нишестето.
Другият сок се слага в тенджера с изчистените от костилките череши и захарта. Вари се 5-10 минути и черешите се изваждат с решетъчна лъжица. Към сиропа се прибавя разтвореното нишесте на тънка струйка. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица, докато се получи гъст крем.
Маха се от огъня и се прибавят черешите. Разбърква се и се оставят да се охладят.
Правоъгълна тава се намазва с олио. Взима се един пакет с кори и се разрязват на две през средата от към късата страна, ползва се само едната половина.
Навиват се по четири кори, без да се намазват с олио помежду им. Слага се от крема по дължина, краищата се прегъват, за да не изтече по време на печене, и се навива на руло.
Така се прави и с останалите кори.
Рулата се нареждат в тавата, отгоре се намазват с олио. Пекат се в загрята фурна на 200°C до златисто. Охлажда се.
Приготвя се сироп, водата и захарта се кипват за 5 минути, после се изстисква лимоновият резен.
Баницата се залива със сиропа и се поръсва с кокосовите стърготини. Завива се с фолио и се оставя да попие сиропа. Сервирайте леко охладена.
*Може да се ползват и плодовете от компота, но трябва да се отстранят костилките.