Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче, в което се чукват яйцата.
Маята я разтваряме в затопленото мляко и се изсипва при яйцата и започваме да месим.
Получава се меко тесто, от което оформяме 9 топки, всяка от тях разточваме на тънка кора и посипваме с брашно.
Всяка една от корите намазваме с разтопена мас и подреждаме една в/у друга всичките 9.
След като наредим всички кори, ги разточваме заедно. Ръсим с брашно от време на време, за да не лепне. Стремим се да получим елипса, а не кръгла форма на корите.
След като разточим, разделяме на две половини, разпределяме нарязания на парчета локум и завиваме на руло. После усукваме, за да се разтегли хубаво.
Режим на парчета около 4-5 см и подреждаме в тава, като оставяме място. След като втаса тестото, баницата се изпича и като изстине, се сиропира.
Приготвяла съм и баницата със сирене, като естествено не я сиропирах. Добавих и снимка.
Коментари
Исках да споделя само, че две чаши брашно ми дойдоха крайно малко и използвах почти още една цяла чаша за доизмесване, като се има на предвид, че вместо три яйца сложих две. Просто като гледах количеството брашно и реших, че три са много. Може би моите чаени чаши са по -малки, незнам.
Добавила съм снимка на моята вкусна баничка!