Пилешки бутчета с масло и чесън на фурна

13/06/2018
"За печените пилешки бутчета като произведение на кулинарното изкуство - това е темата на лекцията днес "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • за марината
  • вода - 300 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 непълна ч.л.
  • винен оцет - 30 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • газирана вода - 250 мл
  • масло - 1 с.л растително
  • за соса
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • масло - 40 г
  • лимонов сок - сок от половин лимон
  • минерална вода - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете вода в тенджера, сипете вътре сол, захар, оцет, дафинов лист, черен пипер. Доведете до кипене, след това охладете напълно. Добавете минералната вода и разбъркайте.

Измийте бутчетата и ги потопете в охладена марината. Оставете за няколко часа в хладилника.

Поставете маринованото месо тава за печене, налейте във формата 2-3 супени лъжици марината и малко растително масло.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 гр за 20 минути. След това свалете фолиото и печете още 20-25 минути.

Докато пилето се пече, правите чеснов сос от: настърган или пресован чесън, прибавете към него разтопено масло, лимонов сок, вода, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете настрана.

След като извадите бутчетата обилно ги намажете със соса.

Подходящи гарнитури- варени или пържени картофи, зелена салата, ориз, задушен фасул с масло и др.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар