Начин на приготвяне
Бутчетата се измиват под течаща вода и се слагат в тенджера, като се покрият с вода. Варят се около 15 минути, след като водата заври.
Не трябва да са готови, защото ще има и друга термична обработка. Бутчета се отцеждат и се овкусяват с подправките. Картофите се белят, измиват и нарязват.
Нареждат се в тавичка, чието дъно сме покрили с 30 г разтопено масло. Посоляваме картофите и слагаме подправки на вкус.
Редим бутчетата върху картофите и го поливаме с водата, в която сме ги варили, тя е станала като бульон. Бутчетата трябва да са на половина покрити с бульона.
Останалото масло нарязваме и нареждаме върху бутчетата. Печем на 200 градуса. Периодично можем да поливаме бутчетата с бульона, по време на печенето.