Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с масло на фурна

Пилешки бутчета с масло на фурна

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Пилешки бутчета с масло на фурна
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудни пилешки бутчета с масло на фурна - крехки и сочни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 800 г
  • картофи - 300 г
  • масло - 125 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват под течаща вода и се слагат в тенджера, като се покрият с вода. Варят се около 15 минути, след като водата заври.

Не трябва да са готови, защото ще има и друга термична обработка. Бутчета се отцеждат и се овкусяват с подправките. Картофите се белят, измиват и нарязват.

Нареждат се в тавичка, чието дъно сме покрили с 30 г разтопено масло. Посоляваме картофите и слагаме подправки на вкус.

Редим бутчетата върху картофите и го поливаме с водата, в която сме ги варили, тя е станала като бульон. Бутчетата трябва да са на половина покрити с бульона.

Останалото масло нарязваме и нареждаме върху бутчетата. Печем на 200 градуса. Периодично можем да поливаме бутчетата с бульона, по време на печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: