Рулца от Свинска Кожа

14/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф81922724613
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска кожа - няколко дълги правоъгълни парчета
  • праз - 1 - 2 стръка
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пресольовица - 1. 5 л (зелевата чорба от киселото зеле)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата сланина се поръсват със ситно нарязаните праз лук и чесън, черен пипер, лют червен пипер и се навиват на стегнати рула. Връзват се стегнато с канап.

В тенджерка или друг подходящ съд се налива пресольовицата (зелевата чорба от киселото зеле) и в нея се сваряват рулцата.

Прибират се в хладилник и се оставят за една вечер. На следващия ден вече рулцата са се желирали.

Преди консумация се отстранява канапът и рулцата се нарязват на кръгчета.

Може да се поднесат като разядка, като предястие или като мезе за всяко питие (вино, бира и ракия - всеки сам избира! ).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар