Свинска чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Свинска чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • картофи - 4 бр.
  • зелев сок - 4 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно и го запържете в силно сгорещената мазина. Добавете ситно нарязания лук, а две-три минути по-късно сложете и настъргания морков. Запържете за 2-3 минути.

Добавете червения пипер и веднага след това брашното. Разбъркайте добре и разредете със зелевия сок и вода.

Оставете супата да кипне, намалете огъня и варете до готовност на месото. Прибавете нарязаните на кубчета картофи, овкусете със кол на вкус и варете до омекването им.

Готовата супа се поръсва с джоджен преди поднасяне и се сервира с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: