Макаронена Салата с Песто и Маслини

14/06/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаПомощник Готвач7915130
"Виното да е добре изстудено, а салатата - да е макаронена, какво повече му трябва на човек "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • макарони - 1 пакет (конкилие)
  • маслини - 200 г черни (без костилка)
  • чушки - 4 - 5 бр. печени червени (консерва)
  • пармезан - 3 с.л. (настърган)
  • песто дженовезе - 2 ч.л.
  • Сос винегрет
  • горчица - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л. (или лимонов сок)
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните ги сваряте според указанията на опаковката. Като са готови ги отцеждате и ги измивате със студена вода, нека да се охладят за 10 мин.

През това време оцеждаме чушките и ги нарязваме.

Маслините и тях ги нарязваме и щом макароните са охладени слагаме маслините и чушките. Смесване съставките за сос винегрет и към него добавя песто дженовезе и разбъркваме добре.

Сипваме дресинга в салата и поръсваме с настърган пармезан.

Оставете салата да се охлади в хладилник поне за 2 часа.

Бон Апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар