Начин на приготвяне
В стерилизиран стъклен буркан Омния или с подобна вместимост на винт се изсипва 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар. Налива се винен оцет 6 % до чертата на дъното на буркана.
Добавят се 4-5 бр. карамфилчета, 4-5 зърна бахар, 10 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и цветче копър.
С измитите и почистени дребни круши (цели или нарязани на половинки според размера им) се запълва бурканът. Налива се вода, която да достига 2 пръста под капачката.
Бурканът се затваря с предварително изварената капачка, слага се в съд с вода, колкото да го покрие 2-3 пръста и варим под ключ за 10 минути.
Изважда се от врялата вода и обръщаме с капачката надолу.
Маринованите круши са готови.