Мариновани ребърца

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • мед - 4 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • соев сос - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разбива със соевия сос, лютия червен пипер и оцета.

Горчицата се разбива с водата и се прибавя към сместа. Ребрата се измиват, подсушават се и се намазват с маринатата. Оставят се в хладилник за 6-7 часа.

Лукът се обелва и се нарязва на филийки, които се изпържва в затопленото масло и се оставят на топло.

Ребърцата се изпичат на гореща скара, като периодично се мажат с маринатата.

Лукът се намазва с черен пипер и сол и се смесва с готовите ребърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: