Мариновани джанки

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Мариновани джанки
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
"Чудесни мариновани джанки за похапване през зимата като туршийка"

Необходими Продукти

  • зелени джанки - 3 - 4 шепи големи
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 глави големи
  • За един буркан марината
  • захар - 1 с.л. с връх
  • сол - 1 равна с.л.
  • оцет - 90 мл
  • аспирин - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джанките. Обелаваме големите глави с чесън. Преценяваме колко буркани ще са ни нужни и правим марината. Кипваме марината.

Във всеки буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън.

Заливаме с горещата марина и слагаме по един аспирин в буркан. Завиваме здраво капачките и обръщаме надолу бурканите.

Завиваме с одеало и оставяме за 12 часа така да престоят. Чудесни са за хапване през зимата като туршийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: