Супа от калкан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа от калкан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 400 гр.
  • спанак - 80 гр.
  • киселец - 100 гр.
  • домати - 2 бр.
  • фиде - 40 гр.
  • лимонов сок
  • масло - 20 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калканът се почиства, измива се и се нарязва на едри парчета. Сварява се в подсолена вода с лимонов сок за около 15 мин.

Рибата се изважда от бульона и се обезкостява, след което бульонът се прецежда.

Спанакът и киселецът се нарязват на ситно и се варят около 15 мин. в прецедения бульон.

Прибавят се фидето, предварително натрошено, и обелените и нарязани на ситно домати. Супата се досварява, отстранява се от огъня и се слагат парчетата риба.

Прибавят се кравето масло и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: