Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват, нарязват на ситни кубчета и се слагат с олио 1.5 л вода в тенджера да заврат.
След като картофите заврят, посоляваме водата и прибавяме, изплакнатия кускус, настърган моркова и почистения и нарязан на ситно лук.
Варим 10 мин., след което прибавяме ситно нарязана тиквичката и накълцан магданоза. Варим още 10 мин. и приготвяме застройката.
За целта в купичка разбиваме жълтъка, добавяме млякото, разбъркваме, добавяме и брашното и пак разбъркваме.
След което вземаме с черпак от супата, сипваме на тънка струя при непрекъснато бъркане при жълтъка, след което правим обратното) и махаме от огъня.
Супата е готова за сервиране.
Коментари