Начин на приготвяне
Изберете тава според дължината на шишчетата, така че като се сложат на ръба на тавата месото да виси над дъното на тавата.
Предварително за 24 ч. мариновайте пилешкото месо, като смесите киселото мляко с всички подправки и хубаво оваляте месото.
Захлупете съда със свежо фолио и дръжте в хладилника. При готовност набодете месото на по две успоредни шишчета. Поставете ги върху предварително избрана и увита с фолио тава.
Запечете във фурна за около 30-40 мин. на 180 градуса.
Междувременно пригответе соса от кисело мляко, пържените картофи и доматите.
Извадете пилешкото и го нарежете на малки, дълги парченца. Затоплете леко плоските питки, напълнете ги с пиле, картофи и домати.
Поръсете със соса от кисело мляко, завийте и сервирайте дюнерите.
Класическият Турски Дюнер е много вкусен.
Коментари