Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Класически Турски Дюнер

Класически Турски Дюнер

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Класически Турски Дюнер
Снимка: Нина Иванова Иванова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Веднъж като опитате, повече никога няма да погледнете друг - вижте как се прави най-вкусният турски дюнер вкъщи"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 500 г обезкостени от бутчета
  • за марината
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за сервиране
  • ливански питки - 4 - 5 бр. малки
  • домати - нарязан на тънки парченца
  • пържени картофи
  • сос
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете тава според дължината на шишчетата, така че като се сложат на ръба на тавата месото да виси над дъното на тавата.

Предварително за 24 ч. мариновайте пилешкото месо, като смесите киселото мляко с всички подправки и хубаво оваляте месото.

Захлупете съда със свежо фолио и дръжте в хладилника. При готовност набодете месото на по две успоредни шишчета. Поставете ги върху предварително избрана и увита с фолио тава.

Запечете във фурна за около 30-40 мин. на 180 градуса.

Междувременно пригответе соса от кисело мляко, пържените картофи и доматите.

Извадете пилешкото и го нарежете на малки, дълги парченца. Затоплете леко плоските питки, напълнете ги с пиле, картофи и домати.

Поръсете със соса от кисело мляко, завийте и сервирайте дюнерите.

Класическият Турски Дюнер е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Повече от страхотен дюнер! Благодарим за рецептата!
08.04.2023 13:19
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотен дюнер!
24.05.2022 21:14
Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
17.06.2018 11:28
1