Начин на приготвяне
Срежете вишните наполовина и ги поръсете с 3 с.л. захар и ванилията, оставете настрани, като разбърквате периодично. Смесете киселото мляко с останалата захар и разбъркайте.
В купа, разбийте сметаната на пухкав крем, добавете киселото мляко и отново разбъркайте, до хомогенна смес.
Във форма за торти постелете лист стреч фолио и я закопчайте. Намажете фолиото със малко от крема и подредете ред бисквити.
Намажете бисквитите първо с 1/3 от крема равномерно, подредете плодчета от разрязаните вишни и поръсете с част от техния сироп, който са си пуснали.
Отново ред бисквити, ред вишни и сироп, до изчерпване на бисквитите, като завършите с крем и няколко вишни.
Завийте тортата със стреч фолио и поставете в хладилник за 5-6 часа преди сервиране, за да поомекнат бисквитите.