Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с Печено Цвекло и Синьо Сирене

Салата с Печено Цвекло и Синьо Сирене

Салата с Печено Цвекло и Синьо Сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 бр.
  • синьо сирене - 30 г
  • маруля
  • кашу - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко цвекло увиваме във фолио, поставяме във фурната, печем за около час-час и половина.

След като го охладим го обелваме и нарязваме на средни парчета.

Измиваме си листата от маруля и ги подреждаме в чиния.

В средата поставяме изпеченото цвекло и поръсете с натрошеното синьо сирене и кашу.

В съд смесваме балсамовия оцет с меда и зехтина.

Разбъркваме добре и го изливаме върху подредената салата.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: