Начин на приготвяне
Карамелизираме 5 супени лъжици кафява захар в метален съд с малко сок от лимон на слаб котлон.
Лимонът е за да не стегне бързо карамелът.
След това я прехвърляме в купичките за крем карамела. Разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме прясното мляко, разтопеното на слаб огън кокосово масло (охладено на стайна температура), кокосовото брашно, есенцията ром и ванилията при непрекъснато бъркане.
След което изсипваме сместа в купичките за крем карамела. Прехвърляме купичките в тава, която пълним с вода, така че да покрие 2/3 от тях.
Печем във фурна на 140 °C за час, час и половина.
На 20 минути добавяме по 3-4 ледчета във водата, за да не стане крем карамелът на шупли, ако кипне водата.
Накрая поръсваме с кокосови стърготини уникалния крем карамел.
Да Ви е сладко с този кокосов крем карамел.
Коментари