Начин на приготвяне
Разбиваме с тел яйцата до пухкава смес. Слагаме каймата в купа. Смачкваме каймата с ръце. Вътре при каймата слагаме яйцата, солта, черния пипер и кимиона. Омесваме добре каймата. Добавяме постепенно водата и брашното и бъркаме всичко много добре.
Оставяме да почине за 30 мин. на студено.
Слагаме олио в тиган да се горещи за да изпържим шницелите. Оформяме с ръце шницели като малки питки и слагаме в гореща мазнина и пържим до зачервяване. Пържим от двете страни.
Обелваме картофите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка с вода и ги сваряваме. Вътре, докато се варят, добавяме щипка сол.
Сварените картофи ги режем на кубчета. Слагаме ги в купа. Вътре натрошаваме на прах бульончето и прибавяме олиото. Объркваме добре картофите да си поемат бульона и олиото.
В чиня слагаме шницел с картофи и хапваме с бира.
Да ви е сладко!