Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и се рендосват. Към тях се прибавя разбитото яйце, каймата, рендосаният лук и всички подправки. Количеството подправки е според вкуса ви и личните предпочитания.
Половината галета се слага в сместа, ако стане прекалено рядка, а останалото количество се използва за овалване на шницелите.
Добре е сместа да престои няколко часа за да се смесят добре вкусовете, след което оформяте и овалвате с галета.
Слагате ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги напръсквате със съвсем малко мазнина.
Пекат се за около 25-30 минути на 250 градуса, като след първите десетина минути или когато видите, че горната страна е променила цвета си и се е стегнала, обърнете за да се изпекат хубаво и от другата страна.
Хрупкавите шницели с картофи и кайма на фурна са готови.