Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Хрупкави шницели с картофи и кайма на фурна

Хрупкави шницели с картофи и кайма на фурна

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Хрупкави шницели с картофи и кайма на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Бърза и лека лятна вечеря!"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г
  • картофи - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • чубрица
  • копър
  • галета - 200 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се рендосват. Към тях се прибавя разбитото яйце, каймата, рендосаният лук и всички подправки. Количеството подправки е според вкуса ви и личните предпочитания.

Половината галета се слага в сместа, ако стане прекалено рядка, а останалото количество се използва за овалване на шницелите.

Добре е сместа да престои няколко часа за да се смесят добре вкусовете, след което оформяте и овалвате с галета.

Слагате ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги напръсквате със съвсем малко мазнина.

Пекат се за около 25-30 минути на 250 градуса, като след първите десетина минути или когато видите, че горната страна е променила цвета си и се е стегнала, обърнете за да се изпекат хубаво и от другата страна.

Хрупкавите шницели с картофи и кайма на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: