Начин на приготвяне
Пресейте половината брашно в тава, поръсете солта, захарта и маята. Разбъркайте и направете кладенче, изсипете разбитите яйца, като заделите единия жълтък за намазване, млякото и олиото.
Започнете да месите, като постепенно добавяте от останалото брашно. Месите, докато получите хубава стегната топка тесто, намажете с олио и оставете да втаса. Разделете тестото на 5 части, една около 280 грама, която ще е център, и 4 топки по 250 грама. Трябва да сте получили тесто около 1270 грама.
Хубаво загладете топката за център и поставете по средата на тавата, която е застлана с хартия за печене. Другите топки разточете на 4 обли кори, намажете с масло без последната.
Разрежете на 8 части, всяка част разрежете по средата и промушете острия връх отдолу нагоре. Подредете ги като 4-те от тях поставете с широката част до центъра, а по между тях - другите 4 с върха на вътре.
От снимката в суров вид ще придобиете представа.
Оставете питката да втаса след което намажете с разбития жълтък, поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса.
След като изстине питката, декорирайте с букви от захарно тесто.