Начин на приготвяне
В купа се пресява 300 г брашно. Към него се добавят маята, солта и захарта. Яйцето се разбива и се прибавя заедно с млякото. Замесва се меко тесто, като при месенето се добавя още малко брашно.
Тестото се оставя да втаса за 30-40 минути. След това се разделя на 17 топки. Излизат по 30 г. Всяка топка се разстила леко с ръце и вътре се слага парче моцарела.
След това краищата се събират и се прави отново на топка. Докато правя това мини питките стоят покрити с кърпа, за да не хванат коричка.
Готовите топки с моцарела се оставят покрити с кърпа за 15 минути. Сложете хартия за печене в тавата и леко я намажете с масло. След това топките се подреждат, отгоре се мажат със смес от жълтъка и олиото. Аз оформих на елхичка, но може да си ги наредите и в кръгла тава.
Пекат се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за около 25-30 минути. След това се мажат с разтопено масло с чесън и копър.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Вижте още вкусни идеи за Нова година и рецепти за баници с късмети.