Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява до 180 градуса. Обелете ябълките и срежете на половинки или четвъртинки. Всяко парче нарежете на тънки филийки, без да стигате до края, и поръсете с лимонов сок, за да не потъмняват.
Разбийте мекото масло със захарта на гладко кремче. Добавяйте яйцата едно по едно при непрестанно разбиване.
Накрая сипете брендито, киселото мляко и солта, разбърквайки до хомогенност.
Пресейте брашното с бакпулвера на части към сместа и с шпатула осъществявайте въртеливи движения до цялостното му интегриране.
Намаслете и набрашнете подходяща форма за кекс (или тавичка с диаметър 27 см). Сипете сместа заравнявайки и подредете отгоре ябълките със срязаната част нагоре.
Поръсете ги със захар и пъхнете във загрятата вече фурна за около 35 минути или до суха клечка.
Оставете да изстине 10 минутки, преди да отделите от формата, и преди поднасяне поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари