Доматена каша

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Доматена каша1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Докато има заклети почитатели на домашната доматена каша, не се притесняваме, че кулинарната традиция може да се изгуби"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг от туршия
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 200 мл
  • чубрица - 2 г сушена
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в олио и добавете, като разбърквате непрекъснато червения пипер, доматите, които предварително сте нарязали на малки парченца и сте задушили до омекването им.

Получената каша разредете с топла вода и овкусете с черен пипер, сол. Оставете да се досвари до сгъстяване на слаб огън.

Нужно е да бъркате кашата, за да не загори.

Рецептата за доматена каша е от Бургаския край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: