Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Салца»Доматена салца

Доматена салца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Доматена салца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Доматена салца, която ще ви накара да си отворите втори пакет чипс!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 40 - 50 мл
  • босилек - шепа пресни листа, може и магданоз
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете доматите, обелете лука и чесъна, измийте босилека или магданоза. Ако обичате, може да използвате и кориандър, както и сока на половин лайм.

Всичко се нарязва на едри парчета и се пасира за кратко в кухненски робот.

Салцата не трябва да става на пюре, а да има по-едри парченца.

Ако нямате робот, просто нарежете всичко на ситно и го смесете със зехтина и подправките, които се добавят на вкус.

Бон Апети!

Доматената салца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: