Начин на приготвяне
Нарежете или накъсайте на големи хапки хляба. Поръсете го със зехтин, сол и черен пипер. Запечете за кратко във фурната на 180°C за около 10 мин.
Смесете останалия зехтин с ябълковия оцет и овкусете със сол. Нарежете доматите на кубчета, чушките и червения лук на лентички.
Сложете нарязаните зеленчуци в купа, добавете предварително смачкания чесън и изсипете зехтина с оцета. Разбъркайте хубаво.
Сипете от препечените късчета хляб в чиния, върху хляба разпределете от зеленчуците и полейте от сока, отделил се в купата.
Поръсете зеленчуковата салата с нарязан босилек.
Добавете си индивидуално, ако обичате люти чушлета.
Оригиналната тосканска салата Панцанела е много вкусна!