Тази рецепта коментираха

Анонимен
ivi
ivi
trqbva li da se slaga voda kogato karamelizira6 zaharta
03.02.2015 16:34
6
10
1
Покажи всички подкоментари
Людмила
Людмила
Аз за пръв път правих получи се чудесно с вашата рецепт благодаря ви много обичам кремкарамел успех на всички
19.12.2014 17:47
21
7
Ефи Ахмедова
Ефи Ахмедова
Карамелът за дъното на купичките го правя по следния начин: оставям захарта да се карамелизира до светлокафяв цвят и после добавям вода, която трябва да е топла и оставям да поври, докато стане гладка смес.По този начин направен карамела никога не става на "бетон", а се излива прекрасно при обръщането му. Това съм го научила от Рудолф ван Веен.
И аз правя крема по рецептата написана по-горе и винаги се получава.
28.11.2014 16:25
26
7
Ваня
Ваня
Приготвям крем карамел от 30 години и слагам само 1 прахче ванилия
01.11.2014 17:19
4
12
1
Покажи всички подкоментари
Светлето
Светлето
Аз отскоро започнах да се уча да правя десерти и с тази рецепта на крем карамел винаги ми се получава много вкусно. Приготвям го в тавичка, без да се обръща сместта :)
28.09.2014 21:31
11
1
Галя
Галя
Млякото сварено ли трябва да е?
11.09.2014 06:35
20
5
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Захарта карамелизирам направо в купичките, след това изсипвам яйчено млечната смес в тях и пека на водна баня.Става превъзходен крем
12.08.2014 13:16
11
1
Покажи всички подкоментари
Алекс
Алекс
Аз не слагам вода като карамелизирам захарта :)
09.08.2014 13:43
17
1
Венсолина
Венсолина
За втори път правя крем карамел по тази рецепта и изобщо.Имам въпрос,ако някой може да ми отговори.Защо карамелизираната захар се втвърдява толкова бързо когато я поставя в съда(в случая използвам малки стъклени купички)?След като е изпечен, охладен и готов за консумация карамелена захар почти няма на дъното и е почти невъзможно да се отдели от съда .На мен лично повече от 200гр. захар са необходими за карамелизацията и винаги ми остава от млякото с захарта и яйцата.Явно използвам много малки съдчета,но не е зле да се уточни колко проблизитлно милилитра трябва да са купучките.
21.07.2014 23:12
12
16
A
A
Спазих пропорциите и при мен също има вода, а така се бях настроила за крем карамел. :(
15.07.2014 17:36
3
3
1
Покажи всички подкоментари
Радостина
Радостина
Приготвям го за трети път и отново има вода в него не мога да разбера защо иначе го приготвям по рецептата.
17.06.2014 17:17
5
4
1
Покажи всички подкоментари
Лили
Лили
Тази рецепта е супер
06.06.2014 11:37
6
2
Мариана
Мариана
Здравейте,направих всичко както е в рецептата,обаче като ги извадих от хладилника карамела се оказа на дъното на купичките,но НЕ СЕ беше стегнал като бетон.Някой може ли да каже защо се получи така?
Благодаря предварително!!! :-)
26.05.2014 15:31
2
7
2
Покажи всички подкоментари
Десислав Динчев
Десислав Динчев
Сега тъкмо го пека и съм пуснал фурната, на около 130 градуса. Надявам се да съм успял с приготвянето за да изненадам приятелката си по-късно.

Благодаря ви за прекрасната рецепта.

Поздрави на всички и приятно хапване.

Много обичаме крем карамел.
23.05.2014 17:47
8
2
мариана
мариана
А става ли с 600 милилитра прясно мляко?
Много вкусно стана!
05.05.2014 19:42
6
1
Покажи всички подкоментари