Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Сочни сладки макарони на фурна с карамелена коричка

Сочни сладки макарони на фурна с карамелена коричка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Сочни сладки макарони на фурна с карамелена коричка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"И запомнете - Правите ли макарони на фурна, не жалете мляко и яйца, само така ще станат сочни"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1.4 мл
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • масло - 70 г
  • захар - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им и налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните, да се отделят един от друг.

Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.

Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.

Сервирайте охладени!

Съвет: Когато приготвяте макарони на фурна, не жалете млякото и яйцата, в противен случай рискувате вашите макарони на фурна да станат сухи и титлави.

Сочните сладки макарони на фурна с карамелена коричка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
Като гледам снимката чак ми се приядоха
09.07.2018 19:02